Dr. Klaus Patzak nový finančný riaditeľ Schaeffler AG

Dr. Klaus Patzak

20.07.2020 | Skalica

• Dr. Klaus Patzak bol s účinnosťou od 1. augusta 2020 vymenovaný za člena predstavenstva
  • Dr. Klaus Patzak preberá od Dietmara Heinricha rezort financií & IT
  • Dietmar Heinrich odchádza zo spoločnosti k 31. júlu 2020

Schaeffler, dodávateľ pre automobilový a ostatný priemysel s celosvetovou pôsobnosťou, oznamuje, že dozorná rada Schaeffler AG na svojom dnešnom zasadnutí vymenovala Dr. Klausa Patzaka (55) s účinnosťou od 1. augusta 2020 za člena predstavenstva Schaeffler AG. Dr. Patzak preberá funkciu finančného riaditeľa (CFO), čo zahŕňa zodpovednosť za oblasť financií a IT a nahradí tak Dietmara Heinricha (56), ktorý po dohode odchádza k 31. júlu 2020 zo Schaeffler AG, aby sa venoval novým výzvam v svojej kariére.

Dr. Patzak začal svoju kariéru po štúdiu a promócii v Mníchove v roku 1993 na centrálnom finančnom oddelení spoločnosti Siemens AG, kde napokon pracoval ako spoločník a konateľ pre vybrané holdingové spoločnosti (POC), ako konateľ Siemens Gas & Power Management GmbH a ako finančný riaditeľ (CFO) novej obchodnej jednotky Siemens Gas and Power. Predtým bol v rokoch 2016 – 2018 členom predstavenstva a finančným riaditeľom spoločnosti Bilfinger SE. Rovnakú pozíciu vykonával v rokoch 2011 – 2016 v spoločnosti Osram Licht AG. V rokoch 2002 až 2011 zastával rôzne vedúce pozície v oblasti podnikových financií v spoločnosti Siemens AG, v ktorej zodpovedal za oddelenia bilančnej revízie, zostavovania bilancie a reportingu, ako aj za hlavné oddelenie reporting & controlling. V rokoch 2000 až 2002 bol obchodným vedúcim obchodnej oblasti káblovej komunikácie v spoločnosti Infineon AG. Predtým pracoval na vedúcich pozíciách na centrálnom oddelení financií v spoločnosti Siemens AG a a dva roky pracoval v dcérskych spoločnostiach Siemens v USA. Dr. Patzak je promovaný podnikový ekonóm a diplomovaný ekonóm, ako aj vyučený obchodný asistent v priemysle.

Georg F. W. Schaeffler, rodinný akcionár a predseda dozornej rady Schaeffler AG, povedal: „Tešíme sa, že sa nám podarilo pre Schaeffler AG získať Dr. Klausa Patzaka, veľmi skúseného a kompetentného finančného riaditeľa. Dr. Patzak prichádza do skupiny Schaeffler v čase, ktorý je spojený s veľkými výzvami. Sme presvedčení, že so svojimi rozsiahlymi znalosťami výraznou mierou prispeje k úspešnej príprave skupiny Schaeffler na budúcnosť. Jeho komplexné a dlhoročné skúsenosti z významných medzinárodných priemyselných a technologických spoločností majú pre nás osobitnú hodnotu.“

Georg F. W. Schaeffler sa tiež poďakoval pánovi Dietmarovi Heinrichovi a povedal: „Pán Dietmar Heinrich pracoval v skupine Schaeffler 25 rokov, počas ktorých podával mimoriadne výkony v dôležitých funkciách v Nemecku i zahraničí. Obzvlášť by som chcel vyzdvihnúť, že napriek svojmu plánovanému odchodu pokračoval v obetavom plnení svojich povinností pre skupinu Schaeffler počas koronakrízy. V mene všetkých členov dozornej rady pánovi Heinrichovi ďakujem za jeho dlhoročnú prácu a želám mu, aj v mene mojej mamy Marie-Elisabeth Schaeffler-Thumann, do budúcnosti to najlepšie, a to v pracovnom živote i v súkromí.“

Vydavateľ: Schaeffler Slovensko, spol. s r.o.