Schaeffler dokazuje svoj priekopnícky duch, inovačnú silu a výrazne formuje plne elektrickú budúcnosť DTM

Demonštračné vozidlo má s 880 kW výkon takmer 1 200 PS.

06.11.2020 | Skalica

• Schaeffler je novým partnerom pre inovácie v sérii DTM (Deutscher Tourenwagen-Master, Nemecký šampionát cestných vozidiel).
  • Schaeffler ako preferovaný technologický partner prispieva k elektrifikácii DTM systémami elektrického pohonu a technológiou steer-by-wire.
  • Matthias Zink: „Spolupráca je dokladom priekopníckeho ducha a inovačnej sily a podčiarkuje našu ambíciu formovať ako technologický partner pokrok, ktorý hýbe svetom.“
  • Nové motto „We pioneer motion”: partnerstvo podčiarkuje ambíciu posúvať ako technologický partner pokrok vpred.

V rámci posledného pretekárskeho víkendu DTM 2020 Schaeffler prezentuje, ako bude vyzerať budúcnosť DTM: je zelená a elektrická. Ako nový partner pre inovácie série DTM predstavila spoločnosť Schaeffler spolu so zastrešujúcou organizáciou ITR (Internationale Tourenwagen Rennen e.V.) na Hockenheimringu demonštračné vozidlo, ktoré disponuje štyrmi pohonmi od spoločnosti Schaeffler napájané elektrickou batériou, jeden pre každé koleso, a je vybavené technológiou steer-by-wire Space Drive. S prototypom jazdí pilot formuly E Daniel Abt a dvojnásobný šampión DTM Timo Scheider, ako aj ambasádorka značky Schaeffler Sophia Flörsch.

„Tešíme sa na toto partnerstvo“, hovorí Matthias Zink, člen predstavenstva za Automotive Technologies v Schaeffler. „Naše inovatívne technológie elektrického pohonu prinášajú víťazstvá vo formule E už od roku 2014 a v súčasnosti sa už používajú aj v sériovo vyrábaných vozidlách. Spolupráca je dokladom priekopníckeho ducha a inovačnej sily a podčiarkuje našu ambíciu formovať ako technologický partner pokrok, ktorý hýbe svetom.“

Demonštračné vozidlo má výkon takmer 1 200 PS

Demonštračné vozidlo, ktoré jazdí na Hockenheimringu, má s 880 kW výkon takmer 1 200 PS, čo je takmer dvojnásobne viac, ako majú súčasné vozidlá DTM (vyše 450 kW). Zrýchlenie z 0 na 100 km/h dosiahne za 2,4 sekundy a je tak približne o 0,4 sekundy rýchlejšie ako súčasné vozidlo Schaeffler BMW M4 DTM. Vozidlo disponuje technológiou steer-by-wire Space Drive, ktorá sa už v motoristickom športe osvedčila, ako aj integrovanou reguláciou jazdnej dynamiky pre riadenie štyroch motorov. Vo svojej funkcii vývojovej platformy pre elektrické DTM sú na rok 2021 plánované vystúpenia v rámcovom programe DTM. Od roku 2023 by potom DTM mohla byť plne elektrickou pretekárskou sériou.

„We pioneer motion“. Schaeffler miluje partnerstvá, najmä vtedy, keď podporujú technológie budúcnosti.

Len nedávno spoločnosť Schaeffler ako globálny dodávateľ pre automobilový a ostatný priemysel zahájila novú imidžovú kampaň s cieľom upevniť pozíciu podnikovej značky Schaeffler a komunikovať nové motto „We pioneer motion“. Centrom kampane je koncept „Green makes the difference“, ktorý symbolizuje priekopnícku rolu Schaeffler v oblasti pohybu. Matthias Zink: „Partnerstvo s DTM sa k spoločnosti Schaeffler perfektne hodí. Ako priekopníci chceme napredovať, provokovať status quo a posúvať hranice, a tým dosiahnuť zmeny.“

Ďalšie informácie o kampani nájdete na stránke “We pioneer motion”.