Hľadaný výraz

Zmeny vo výkonnej rade Schaeffler AG

Pressrelease Stage Image

31.08.2021 | Skalica, Kysucké Nové Mesto

  • Claus Bauer vymenovaný za finančného riaditeľa Schaeffler AG
  • Sascha Zaps vymenovaný za výkonného riaditeľa regiónu Európa

Dozorná rada Schaeffler AG vymenovala Clausa Bauera (55) za finančného riaditeľa (CFO) so zodpovednosťou za financie & IT a za člena predstavenstva Schaeffler AG s účinnosťou k 1. septembru 2021 a zmluvou na dva roky. Claus Bauer nahradí Dr. Klausa Patzaka (56), ktorý zo spoločnosti odišiel k 31. júlu 2021 na vlastnú žiadosť.

Claus Bauer nastúpil do skupiny Schaeffler v roku 1998 a od roku 2016 je finančným riaditeľom regiónu Amerika. Pracuje v americkom sídle spoločnosti Schaeffler vo Fort Mill v Južnej Karolíne, kde bol spočiatku od roku 2002 finančným riaditeľom pre Severnú Ameriku. Predtým bol vedúcim daňového oddelenia a účtovníctva koncernu v INA Werk Schaeffler oHG v Herzogenaurachu, právnom predchodcovi spoločnosti Schaeffler AG. Je diplomovaný ekonóm a certifikovaný daňový poradca a svoje prvé profesionálne roky v období 1991 až 1997 strávil v spoločnosti Rödl & Partner v Norimbergu.

S účinnosťou od 1. septembra 2021 predstavenstvo spoločnosti Schaeffler AG tiež vymenovalo pána Saschu Zapsa (46) za výkonného riaditeľa (CEO) pre región Európa. Aj pán Zaps tak bude členom výkonnej rady spoločnosti Schaeffler AG, ktorá pozostáva z ôsmich členov predstavenstva a štyroch regionálnych CEO. Sascha Zaps vo svojej novej úlohe nahradí Jürgena Zieglera (62), ktorý odišiel do dôchodku k 31. júlu 2021.

Sascha Zaps pôsobí od roku 2019 v spoločnosti Schaeffler ako finančný riaditeľ divízie Industrial a vedúci oblasti obchodného rozvoja v divízii Industrial. Predtým zastával rozličné manažérske pozície v rôznych spoločnostiach, okrem iného pozíciu senior viceprezidenta spoločnosti McKinsey & Company, výkonného riaditeľa a konateľa spoločnosti Telefonica Global Services a finančného riaditeľa a konateľa súkromných kapitálových investícií. Pán Zaps, ktorý má titul MBA a BA a je vyštudovaným priemyselným ekonómom, začal svoju profesionálnu kariéru v roku 1995 na finančnom oddelení spoločnosti Siemens Automobiltechnik. Nasledovali ďalšie funkcie v oblasti financií a účtovníctva v spoločnostiach Siemens VDO, Siemens Enterprise a Telefonica O2, okrem iného v Belgicku a USA.

„Som veľmi rád, že Claus Bauer vyhovel našej požiadavke v krátkom čase prevziať dôležitú pozíciu finančného riaditeľa a na istú dobu sa za týmto účelom presťahovať z USA späť do Nemecka. Pán Bauer je osvedčený finančný expert, ktorý má rozsiahle skúsenosti s medzinárodným riadením a zároveň hlboké znalosti o našej spoločnosti“, hovorí Georg F. W. Schaeffler, rodinný akcionár a predseda dozornej rady spoločnosti Schaeffler AG. "Zároveň srdečne vítam Saschu Zapsa ako člena výkonnej rady." Moje osobitné poďakovanie patrí pánovi Jürgenovi Zieglerovi, ktorý v posledných rokoch odviedol skvelú prácu vo svojej pozícii regionálneho výkonného riaditeľa nášho najväčšieho regiónu a s nasadením a usilovnosťou zlepšil stopu našej siete závodov v Európe. Prajem mu všetko najlepšie v jeho osobnom živote.“

Klaus Rosenfeld, predseda predstavenstva Schaeffler AG, doplnil: „Spolu s kolegami vo výkonnej rade sa teším na spoluprácu s Clausom Bauerom a Saschom Zapsom, ktorých som v posledných rokoch spoznal a ktorých som si vážil. V náročnom trhovom prostredí máme pred sebou množstvo dôležitých úloh, ktoré budeme ako riadiaci tím spoločne úspešne formovať. Obzvlášť dôležitým naďalej zostáva pokračovanie implementácie Roadmap 2025, ktorá dobre napreduje.“

Vydavateľ: Schaeffler Skalica
Krajina vydania: Slovensko

Príslušné média

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestraße 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

sťahovanie

Tlačové správy

Balík (tlačová správa + média)

Zdielať stránku

Schaeffler applies cookies to secure an optimal use. With the further use of this website you accept the application of cookies. More Information

Akceptovať