SERVIS

Mobilita pre zajtrajšok: Schaeffler vníma digitalizáciu ako jednu z hlavných príležitostí do budúcnosti

Gula Marek
Marketing & Communications
Schaeffler Skalica, pol. s.r.o.
Skalica

Tel.  +421  34 696 4490
Gula Marek

ĎALŠIE INFORMÁCIE

Sledujte nás na Twitter @schaefflergroup a získajte všetky najnovšie tlačové správy a novinky.

2017-03-28 | Skalica

Digitalizácia harmonizovaná mechanickými systémami

Internet všetkého „Internet of Everything“ (IoE) je jedným z najrýchlejšie rastúcich segmentov budúcnosti. Vytváranie sietí medzi ľuďmi, procesmi, údajmi a vecami nezastaviteľne napreduje. Digitálna revolúcia tiež ovplyvňuje všetky aspekty automobilového priemyslu. Spoločnosť Schaeffler sa sústredí aj na digitalizáciu, ktorú aktívne posúva dopredu. Kľúčom k tomu je vývoj inteligentných komponentov a systémov pre automatické riadenie, elektrifikáciu a napojenie na sieť.

Automobily sú súčasťou Internetu vecí, kde si stroje medzi sebou zdieľajú údaje. Digitálne služby, založené na sieťovaní prevádzkových údajov, dopĺňajú klasické obchodné modely vo výrobe automobilov. Budúcnosť je autonómna, na sieti a elektrifikovaná. „Digitálna transformácia znamená, že celkový priemysel čelí prelomovej štrukturálnej zmene, ktorá zmení reťazec tvorby hodnôt v automobilovom priemysle,“ vysvetľuje Gerhard Baum, šéf digitálneho oddelenia spoločnosti Schaeffler.

V rámci elektrifikácie a digitalizácie sa pozornosť venuje novým mobilným službám. Témy, akými sú autonómne a sieťové riadenie, umožňujú rast nových obchodných modelov a partnerstiev. Pozornosť sa presúva od obchodu komponentov, od základných vnútorných spaľovacích motorov k elektrifikovaným a sieťou riadeným motorom. „Dnes dokážu naše mechatronické komponenty spracovať údaje v reálnom čase a riadiť hnacie mechanizmy prostredníctvom softvéru,” vysvetľuje pán Baum.

Prinášame inovácie na ulice
Autonómne a plne elektrifikované vozidlo si vyžaduje funkčný mechanický systém. Schaeffler čoraz viac kombinuje svoje korene a silné stránky vysoko jemného inžinierstva s mechantronickými systémami a softvérom a prispieva k Internetu vecí svojou odbornou skúsenosťou s vecami.

Nové technológie umožňujú, aby spoločnosť Schaeffler rozšírila funkčnosť komponentov a systémov prostredníctvom generovania a prípravy dát. Analýzy v reálnom čase a kognitívne systémy konvertujú generované údaje na hodnotné informácie a odporúčané kroky. Ak sa ložiská, ktoré sa používajú v podvozku alebo hnacej sústave, vybavia snímačmi, ktoré merajú krútiaci moment, tlak, vibrácie a teplotu, je možné získať potrebné informácie, týkajúce sa stavu a použitia modulu a celého systému.

V súčasnosti sa robia významné pokroky vo vývoji strojového učenia a umelej inteligencie. Schaeffler sprístupni tieto technológie svojim inžinierom, aby sa mohli rýchlejšie učiť. Počas nasledujúcich niekoľkých rokov spoločnosť Schaeffler plánuje prijať veľké množstvo odborníkov v oblasti dátovej architektúry, analýzy údajov, dizajnového myslenia a vývoja aplikácií.

„Aby sme vyvinuli inovatívne aplikácie pre automobilový priemysel a iné sektory, musíme a budeme zvládať výzvy nastolené týmito zmenami. Prostredníctvom strategických dohôd o spolupráci s IT spoločnosťami a vďaka objavujúcim sa startupom v tejto oblasti expandujeme naše kľúčové odborné oblasti a zvyšujeme naše tempo rozvoja,“ dodáva pán Baum. Schaeffler vidí v digitálnej transformácii príležitosť nepretržitého a výnosného rastu, ako aj možnosť expanzie existujúcich podnikateľských oblastí a odborných poznatkov.

Súhlasím