Hľadaný výraz

Zručnými technikmi sú už žiaci základných škôl

Pressrelease Stage Image

04.05.2023 | Skalica

  • 6. ročník súťaže Mladý technik pozná svojich víťazov
  • Žiaci si preverili nielen svoje teoretické ale aj praktické zručnosti z techniky, ale aj praktických a technických zručností
  • V Schaeffler Skalica a SOŠS v Skalici sa študenti vedia pripraviť na povolania budúcnosti podľa najmodernejších štandardov

Skalica pozná víťazov šiesteho ročníka súťaže Mladý technik, ktorú aj tento rok organizovala spoločnosť Schaeffler spolu so Strednou odbornou školou strojníckou. Podujatie má už svoju tradíciu a stále sa teší veľkej obľube medzi žiakmi základných škôl.

Svoje znalosti z oblasti techniky si tento rok v súťaži zmeralo jedenásť súťažných dvojíc, ktoré vytvorili žiaci 8. ročníka základných škôl. Na úvod ich čakala teoretická časť ­ vedomostný test z matematiky, fyziky aj základov techniky. Po nej vzali do rúk nástroje, aby v praktickom kole zostrojili drevený lampáš. Jeho súčasťou bolo aj správne zapojenie elektrického obvodu so žiarovkou. Súťažiaci si okrem svojej zručnosti a vedomostí vyskúšali aj tlač štítkov na 3D tlačiarni.

Súčet výsledkov z oboch častí súťaže určil výsledné poradie súťažných tímov. Súťaž je v regióne výnimočná tým, že preverí žiakov nielen z teoretických, ale aj z praktických a technických zručností. A výhercovia sa môžu tešiť okrem hodnotných vecných cien aj na extra body, ktoré sa im započítajú do prijímacích pohovorov na Strednú odbornú školu strojnícku v Skalici.

Tento rok najlepšie obstáli a na prvých troch miestach sa umiestnili žiaci zo ZŠ Strážnickej v Skalici, ZŠ v Radošovciach a ZŠ v Kopčanoch. Špeciálne uznanie si zaslúžila súťažná dvojica žiačok zo ZŠ Vajanského v Skalici. Víťazov milo prekvapili ceny - tablety, bluetooth reproduktory, slúchadlá či powerbanky.

Tie im spolu s diplomami osobne odovzdal Miroslav Záluby, vedúci školiaceho strediska v Schaeffler Skalica: „Srdečne gratulujeme výhercom a ďakujeme všetkým, ktorí sa do súťaže zapojili. Naša spoločnosť Schaeffler prináša na trh rôzne inovácie a kladie mimoriadny dôraz na kvalitné vzdelanie. Sme hrdí na to, že okrem dlhoročných skúseností so systémom duálneho vzdelávania stredoškolákov môžeme vášeň pre techniku zdieľať aj so žiakmi základných škôl v našom regióne. Radi ich spolu so školami budeme pripravovať na povolania budúcnosti podľa najmodernejších štandardov.“

Aj vďaka takýmto súťažiam môžu žiaci prehĺbiť svoju záľubu v technológiách a neskôr sa vybrať na štúdium perspektívnych technických odborov. V budúcnosti sa tak môžu v práci venovať mechanike, mechatronike, digitalizácii alebo najnovším trendom v priemysle.

Vydavateľ: Schaeffler Slovensko, spol. s r.o.
Krajina vydania: Slovensko

Príslušné média

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestraße 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

sťahovanie

Tlačové správy

Balík (tlačová správa + média)

Zdielať stránku

Schaeffler applies cookies to secure an optimal use. With the further use of this website you accept the application of cookies. More Information

Akceptovať