Hľadaný výraz

Schaeffler na veľtrhu MedtecLIVE v hale 3C, stánok 415 Schaeffler predstavuje komponenty pre vyššiu bezpečnosť a flexibilitu v zdravotníckej technike

Pressrelease Stage Image
V oblasti zdravotníckej techniky ponúka spoločnosť Schaeffler široký sortiment špecializovaných valivých ložísk a riešení pohonov pre zobrazovacie systémy, operačné sály, laboratórnu automatizáciu atď. (na obrázku ako príklad: aplikácia C-ramena).. Fotografie: Schaeffler

22.05.2023 | Kysuce, Skalica

  • Portfólio Schaeffler siaha od štandardných komponentov až po kompletné riešenia podľa požiadaviek zákazníka
  • Riešenia valivých ložísk a pohonov pre zobrazovacie procesy, operačné sály a laboratórnu automatizáciu
  • Zdvíhacie stĺpy, ako aj zdvíhacie a naklápacie moduly z doplneného sortimentu spoločnosti Ewellix

Spoločnosť Schaeffler, globálny dodávateľ pre automobilový a ostatný priemysel, sa prvýkrát predstaví na veľtrhu MedtecLIVE. Tento trojdňový veľtrh v Norimbergu sa zameriava na kompletný reťazec pridanej hodnoty zdravotníckej techniky. Schaeffler prezentuje svoje portfólio, ktoré siaha od štandardných komponentov až po kompletné riešenia podľa požiadaviek zákazníka. S mottom „Prepojenie dodávateľského reťazca zdravotníckej techniky“ spoločnosť Schaeffler predstavuje svoje novinky, ktoré spĺňajú vysoké požiadavky na kvalitu a bezpečnosť v oblasti zdravotníckej techniky, ponúkajú vyššiu spoľahlivosť a flexibilitu a rozširujú spektrum možných aplikácií zdravotníckej techniky.

Ralf Moseberg, vedúci divízie Industrial Automation spoločnosti Schaeffler, zdôrazňuje: „Zdravotnícka technika je v spoločnosti Schaeffler etablovaným sektorom. Napríklad pre počítačovú tomografiu ponúkame už viac ako dve desaťročia ložiskové a systémové riešenia prispôsobené požiadavkám zákazníkov. Tie stanovujú referenčné hodnoty z hľadiska otáčok, hlučnosti a trecieho momentu. Popri robotike je v súčasnosti zdravotnícka technika jedným z našich najdôležitejších trhov budúcnosti. Oba sektory sa vyznačujú stabilným a silným rastom, ako aj vysokou úrovňou inovačnej sily.”

Riešenia valivých ložísk pre zobrazovanie, hybridné operačné sály a laboratórnu automatizáciu
Spoločnosť Schaeffler predstavuje vo svojom stánku s rozlohou viac ako 100 m2 široký sortiment špecializovaných valivých ložísk a riešení pohonov pre zobrazovacie systémy, operačné sály a laboratórnu automatizáciu. Jeden z exponátov ukazuje röntgenové rameno v tvare písmena C, ktorého osi sú kompletne vybavené ložiskami a lineárnym vedením od spoločnosti Schaeffler. Sú medzi nimi presné hriadele zahnuté do oblúka C s profilovanými valčekmi. Majú mimoriadne hladký chod, sú tiché a, samozrejme, sú nastaviteľné bez vôle.

K zabudovaným komponentom patria aj otočné krúžky s mechanickou a elektromechanickou brzdou, ktoré sa používajú v röntgenových C-ramenách a stropných držiakoch v operačných sálach a jednotkách intenzívnej starostlivosti.

Okrem toho Schaeffler prezentuje profilované vodiace lišty pre horizontálny pohyb C-ramien a lôžok pacientov, ktoré sa už dlhé roky spoľahlivo používajú pri výrobe obrábacích strojov.

Medzi exponátmi je aj röntgenové ložiskové uloženie vo vákuu od divízie Schaeffler Aerospace, ktoré sa môže používať pri teplotách do 500 °C a rýchlostiach do 10 000 otáčok za minútu.

V rámci akvizície spoločnosti Ewellix, dokončenej začiatkom roka 2023, dokáže teraz Schaeffler zabezpečiť aj poslednú chýbajúcu os pre C-ramená – na nastavenie výšky. Spoločnosť Ewellix je jedným z popredných svetových výrobcov a dodávateľov elektromechanických pohonov a zdvíhacích stĺpov. „Akvizíciou, ktorá bola dokončená v januári 2023, sme položili základ na to, aby sme sa stali jedným z popredných svetových dodávateľov kompletnej lineárnej techniky a elektromechanických pohonných systémov. Vďaka rozšírenej distribučnej sieti, silnému spoločnému tímu a doplnenému portfóliu produktov sme schopní ponúknuť našim zákazníkom na celom svete veľmi atraktívne riešenia,“ zdôrazňuje Ralf Moseberg. Z programu spoločnosti Ewellix pochádza aj modul zdvíhania a naklápania ložiskového uloženia operačného stola.

Presné prevodovky pre hybridnú operačnú sálu
Schaeffler ponúka presné planétové prevodovky série PSC a presné harmonické prevodovky série RT1 a RT2 pre chirurgické roboty, ako aj pre pohyb ťažkých stropných držiakov a stropných C-ramien.

Pre laboratórnu automatizáciu bude predstavená nová veľkosť lineárneho priameho pohonu UPLplus, ktorý dopĺňa portfólio lineárnych navádzacích systémov, aktuátorov a viacosových systémov.

Navštívte spoločnosť Schaeffler na veľtrhu MedtecLIVE v hale 3C, stánok 415.

Vydavateľ: Schaeffler Slovensko, spol. s r.o
Krajina vydania: Slovensko

Príslušné média

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestraße 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

sťahovanie

Tlačové správy

Balík (tlačová správa + média)

Zdielať stránku

Schaeffler applies cookies to secure an optimal use. With the further use of this website you accept the application of cookies. More Information

Akceptovať