Hľadaný výraz

Schaeffler je oficiálnym partnerom DTM

Pressrelease Stage Image
„Inovačný taxík“ Schaeffler s technológiou steer-by-wire sa bude používať vo všetkých pretekoch DTM v sezóne 2023. Photo: Schaeffler (Mario Hegewald)

23.05.2023 | Mníchov a Herzogenaurach, Kysuce, Skalica

  • Schaeffler bude partnerom pri budúcom vývoji seriálu DTM
  • „Inovačný taxík“ s technológiou steer-by-wire od spoločnosti Schaeffler sa bude používať na všetkých budúcich pretekoch DTM

Štart pre budúcnosť DTM povolený, spoločnosť Schaeffler sa zaviazala pokračovať v spolupráci s nemeckým seriálom cestovných automobilov pod záštitou nemeckého autoklubu ADAC. Ako oficiálny partner pre inovácie bude popredný svetový dodávateľ pre automobilový a ostatný priemysel spolupracovať s ADAC na ďalšom technickom a strategickom rozvoji DTM. „Inovácie sú základom DNA spoločnosti Schaeffler. Práve inovácie sú predpokladom pre efektívnu a udržateľnú mobilitu budúcnosti, pri ktorej formovaní zohrávame kľúčovú úlohu,“ povedal Matthias Zink, výkonný riaditeľ divízie Automotive Technologies spoločnosti Schaeffler. „To je dôvod, prečo pokračujeme v našej podpore DTM. Chceme napredovať ako priekopník mobility a v spolupráci s ADAC naďalej technicky a strategicky rozvíjať seriál pretekov. V tomto zmysle sme nemali žiadne pochybnosti ohľadom pokračovania nášho partnerstva s DTM.“ Marco Wittmann bude v seriáli pretekať za Project 1 za volantom BMW M4 GT3 v zelených farbách Schaeffler. 33-ročný rodák z Fürthu je od roku 2019 ambasádorom značky spoločnosti.

Schaeffler využíva platformu DTM na vývoj a demonštráciu technológií budúcnosti. V roku 2021 predstavila spoločnosť Schaeffler so systémom steer-by-wire „Space Drive“ inováciu, ktorá elektronicky ovláda nielen riadenie, ale aj brzdy a prevodovku vozidla. Túto úspešnú inováciu spoločnosť Schaeffler okrem iného prezentuje v špeciálnom vozidle, „inovačnom taxíku“ Schaeffler, ktorý sa tento rok bude používať na všetkých podujatiach DTM. Schaeffler vyvíja a vyrába aj pohonné systémy pre elektrifikovaný motoristický šport. Patria k nim výkonné a spoľahlivé komponenty a systémy pre čiastočnú a úplnú elektrifikáciu, ako aj pohony na palivové články.

„Spoločnosť Schaeffler je už dlho spojená s DTM a ako oficiálny inovačný partner budeme spoločne formovať budúcnosť seriálu. Vďaka svojim odborným znalostiam a know-how je Schaeffler faktorom úspechu inovácií v motoristickom športe. Sme presvedčení, že DTM bude naďalej napínavým prostredím a ponúkne potenciál pre transformačné procesy,“ povedal Thomas Voss, vedúci motoristického športu ADAC.

Spoločnosť Schaeffler svojimi inováciami poháňa technologickú budúcnosť vpred a vytvára tak podmienky na to, aby ľudia mohli v budúcnosti cestovať čo najefektívnejšie, najbezpečnejšie a najudržateľnejšie. Technologická spoločnosť vyvíja komponenty a systémy pre elektromobilitu, pohony efektívne z hľadiska CO₂, riešenia podvozkov a vysoko presné ložiská. S viac ako 1 300 prihlásenými patentmi sa spoločnosť Schaeffler podľa DPMA (Nemecký úrad pre patenty a ochranné známky) v roku 2022 umiestnila na štvrtom mieste medzi najinovatívnejšími spoločnosťami v Nemecku. Pri súťažiach na pretekárskej trati spoločnosť Schaeffler podrobuje mnohé technológie a systémy extrémnym záťažovým testom. Výsledné poznatky sa zapracúvajú do výskumu a vývoja pre sériovú výrobu.

Termíny DTM 2023

  • May 26 – 28, 2023 Motorsport Arena Oschersleben
  • June 23 – 25, 2023 Zandvoort Circuit / The Netherlands
  • July 7 – 9, 2023 Norisring
  • August 4 – 6, 2023 Nürburgring
  • August 18 – 20, 2023 DEKRA Lausitzring
  • September 8 – 10, 2023 Sachsenring
  • September 22 – 24, 2023 Red Bull Ring / Austria
  • October 20 – 22, 2023 Hockenheimring Baden-Württemberg

Vydavateľ: Schaeffler Slovensko, spol. s r.o.
Krajina vydania: Slovensko

Príslušné média

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestraße 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

sťahovanie

Tlačové správy

Balík (tlačová správa + média)

Zdielať stránku

Schaeffler applies cookies to secure an optimal use. With the further use of this website you accept the application of cookies. More Information

Akceptovať