Hľadaný výraz

Skupina Schaeffler preberá Melior Motion GmbH a posilňuje obchod v oblasti robotiky

Pressrelease Stage Image
Najnovšia generácia planétových prevodoviek od Melior Motion GmbH je ideálna pre vysoko presné priemyselné roboty so stredným až vysokým užitočným zaťažením pre aplikácie ako zváranie, montáž a nanášanie lepidiel alebo farieb.

24.01.2022 | Skalica

  • Získanie výrobcu inovatívnych presných prevodoviek pre priemyselné roboty
  • Strategická akvizícia v oblasti rastu v divízii Industrial Automation
  • Patentované planétové prevodovky umožňujú vysoko presné polohovanie a presnosť opakovania robotov pri mimoriadne dlhej životnosti
  • Potenciál rastu v oblasti robotiky, obrábacích strojov, medicínskej techniky, logistiky a baliacich strojov

Spoločnosť Schaeffler, dodávateľ pre automobilový a ostatný priemysel, podpísala zmluvu o získaní všetkých obchodných podielov na spoločnosti Melior Motion GmbH. Akvizíciou tohto dodávateľa presných prevodoviek pre robotiku a ostatné aplikácie v automatizácii si spoločnosť Schaeffler vo svojej divízii Industrial rozširuje portfólio v oblasti robotiky. Keďže automatizácia jednoduchých a opakujúcich sa úloh, ako aj zložitých montážnych a výrobných procesov veľmi rýchlo napreduje, divízia Industrial neustále rozširuje svoju pozíciu dodávateľa robotických komponentov a systémov. V prvom kroku bola do sériovej výroby pripravená harmonická prevodovka vybavená elektromotorom a senzorikou pre použitie v kolaboratívnych robotoch (kobotoch). V druhom kroku teraz do portfólia pridáva výkonnejšie prevodovky pre vyššie užitočné zaťaženie v priemyselných aplikáciách.

Spoločnosť Melior Motion GmbH v priebehu niekoľkoročného vývoja uviedla na trh inovatívnu planétovú prevodovku pre priemyselné roboty, ktorá sa vyznačuje vysokou presnosťou, vynikajúcou opakovateľnosťou, extrémne nízkou hlučnosťou a mimoriadnou robustnosťou. Na základe tejto technológie bol vyvinutý koncept modulárnej platformy. Prvé prevodovky tohto typu sú na trhu od roku 2017 a osvedčili sa pri rýchlo sa zvyšujúcom dopyte.

Spoločnosť, ktorá v roku 2021 dosiahla obrat vo výške približne 23 miliónov eur, má vyše 100 zamestnancov a sídli v meste Hameln v Nemecku. Aktuálne sa plánuje aj ďalší výrobný závod v Číne. V súčasnosti sa hlavné odbytové trhy spoločnosti Melior Motion GmbH nachádzajú v Európe a v Číne. Spoločnosť bola založená v roku 2017 a jej počiatky siahajú do spoločnosti Stephan-Werke založenej v roku 1908, ktorú v roku 2011 zakúpila spoločnosť Premium Ltd.

Zmluvné strany sa dohodli, že nezverejnia finančné podrobnosti transakcie, ktorá sa má uzavrieť do konca januára 2022 za predpokladu, že budú splnené obvyklé podmienky uzavretia.

Strategická akvizícia v oblasti rastu v sektore Industrial Automation
Dr. Stefan Spindler, člen predstavenstva Industrial Schaeffler, povedal: „So spoločnosťou Melior Motion GmbH získavame vysoko inovatívny podnik z oblasti robotiky, ktorý má pred sebou silný rast. Touto akvizíciou doplníme naše ešte mladé portfólio pre robotické akčné členy a vybudujeme si výraznú pozíciu ako inovatívny dodávateľ v tejto dôležitej obchodnej oblasti. Špeciálne vlastnosti tohto portfólia budeme ako používateľ robotov využívať na zvýšenie efektivity v našich 75 výrobných závodoch Schaeffler.“

Melior Motion GmbH a jej predchádzajúce spoločnosti vyvíjajú už viac ako 30 rokov presné prevodovky pre výrobcov robotov a aplikácie v oblasti priemyselnej automatizácie. Po dlhoročnej spolupráci s firmou Kuka bola kvalifikovaná aj nová inovatívna presná prevodovka pre dva priemyselné roboty, ktorá sa teraz používa v dvoch osiach KR Cybertech a šiestich osiach KR Iontec. Vďaka úspechu týchto produktov na trhu, najmä vďaka vlastnostiam novej koncepcie pohonu, spoločnosť Melior Motion GmbH v roku 2022 výrazne rozšíri svoju výrobnú kapacitu.

Ralf Moseberg, senior viceprezident Industrial Automation v Schaeffler Industrial, uviedol: „Vývoj a produkty vysokokvalifikovaného tímu Melior Motion GmbH ideálne dopĺňajú produktové portfólio skupiny Schaeffler. Oveľa nižšia vôľa v porovnaní s konkurenčnými výrobkami dodáva ultra presným planétovým prevodovkám špeciálne vlastnosti. Vysoká hustota krútiaceho momentu, dlhá životnosť a vynikajúca energetická účinnosť sú mimoriadne zaujímavé pre našu veľkú zákaznícku základňu v oblasti robotiky. Produkty oboch spoločností sa navzájom dopĺňajú a sú žiadané rovnakou skupinou zákazníkov. Očakávame tiež, že budeme môcť realizovať synergie v oblasti nákupu a výroby využitím porovnateľných výrobných technológií.

Chris Morrell, generálny riaditeľ spoločnosti Melior Motion GmbH, povedal: „Sme radi, že sme v skupine Schaeffler získali nového vlastníka a strategického partnera do budúcnosti. Vďaka jej globálnemu postaveniu, štruktúre predaja, výrobnej odbornosti a najmä schopnosti rozširovať podnikanie budeme môcť spustiť ďalšiu fázu zrýchleného rastu v oblasti priemyselných robotov a trhu obrábacích strojov. Okrem Nemecka chceme výrazne zvýšiť lokálne výrobné kapacity najmä v Číne. V rámci existujúcej infraštruktúry Schaeffler je to teraz možné urobiť oveľa rýchlejšie.“

Tu nájdete tlačovú fotografiu Dr. Stefana Spindlera:
www.schaeffler.com/en/executive-board

Vydavateľ: Schaeffler Slovensko
Krajina vydania: Slovensko

Príslušné média

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestraße 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

sťahovanie

Tlačové správy

Balík (tlačová správa + média)

Zdielať stránku

Schaeffler applies cookies to secure an optimal use. With the further use of this website you accept the application of cookies. More Information

Akceptovať