Hľadaný výraz

Schaeffler na veľtrhu InnoTrans, hala 21, stánok 430 Produkty a riešenia pre väčšiu spoľahlivosť a udržateľnosť v železničnej doprave

Pressrelease Stage Image
Na veľtrhu InnoTrans 2022 predstaví spoločnosť Schaeffler Data Matrix Code (DMC), individuálne označenie výrobkov na priebežné zaznamenávanie údajov a informácií o údržbe.

01.08.2022 | Skalica

  • Nové a inovatívne produktové riešenia pre osobnú a nákladnú dopravu
  • Senzorické systémy a dátové modely umožňujú prediktívnu údržbu
  • 100 % návratový servis a repasovanie ložísk pre udržateľnú železničnú prevádzku

Po prestávke spôsobenej pandémiou sa opäť otvárajú dvere popredného medzinárodného veľtrhu dopravných technológií InnoTrans, ktorý predstaví, čo prináša budúcnosť mobility. Spoločnosť Schaeffler ako jeden z popredných svetových dodávateľov v automobilovom a priemyselnom odvetví, vrátane železničného sektora, predstaví od 20. do 23. septembra 2022 na veľtrhu v Berlíne nové riešenia pre uloženie ložísk v koľajových vozidlách, ako aj inovatívne systémy, ktoré ďalej zvyšujú konkurencieschopnosť železničného sektora a podporujú jeho prebiehajúcu digitalizáciu. Spoločnosť sa okrem toho zameria na hlavné požiadavky kladené na toto odvetvie, ktorými sú skrátenie prestojov, optimalizácia riadenia obehového hospodárstva a úspora zdrojov.

„Čo sa týka dosiahnutia globálnych klimatických cieľov, sektor mobility tu zohráva kľúčovú úlohu,“ hovorí Dr. Stefan Spindler, generálny riaditeľ oblasti Industrial spoločnosti Schaeffler AG. „Práve preto sú nové riešenia pre mobilitu neoddeliteľnou súčasťou nášho strategického rámca Roadmap 2025. Na veľtrhu InnoTrans 2022 okrem iného predstavíme, akým spôsobom ako dodávateľ vďaka našim komponentom a systémom ďalej rozvíjame udržateľnosť a dostupnosť v železničnej doprave.“

„Portfólio, ktoré bude spoločnosť Schaeffler prezentovať na tohtoročnom veľtrhu, vychádza z motta „Reliable, predictable, sustainable – Schaeffler Solutions for Innovations in Rail“. Táto zásada zahŕňa hlavné témy, ktoré sú pre našich zákazníkov a pre nás kľúčové,“ vysvetľuje Dr. Michael Holzapfel, senior viceprezident obchodnej jednotky Rail - Industrial Europe spoločnosti Schaeffler. „Od posledného veľtrhu InnoTrans v roku 2018 sme spolu s našimi zákazníkmi vyvinuli produkty a riešenia, ktoré prostredníctvom digitalizácie významne prispejú k väčšej udržateľnosti v železničnom sektore.“

„Reliable“: Nové produkty pre väčšiu spoľahlivosť
Spoločnosť Schaeffler predstaví na veľtrhu InnoTrans vylepšené puzdro Y25 vrátane optimalizovaných ložísk WJ/WJP. Puzdro pre ložiská dvojkolesia je určené na zaťaženie nápravy do 25 ton. V porovnaní so svojím predchodcom váži o 14 % menej. Zníženie vlastnej hmotnosti umožní dosiahnuť vyššie užitočné zaťaženie. S novým puzdrom Y25 spoločnosť Schaeffler podporuje trhové trendy v nákladnej doprave ohľadom predĺženia intervalov údržby a zníženia emisií CO2.

Vyššiu účinnosť a spoľahlivosť sľubujú aj nové, vysoko výkonné valivé ložiská pre vnútorne uložené hnacie dvojkolesia vysokorýchlostných vlakov. Vďaka dlhoročným skúsenostiam v odvetví a rozsiahlym znalostiam systémov sa spoločnosti Schaeffler podarilo nielen splniť požiadavky trhu na vyššiu hustotu výkonu, zníženie hmotnosti a obmedzený konštrukčný priestor, ale dokonca ich aj prekonať.

„Predictable“: Riešenia pre digitálnu budúcnosť železnice
Základom väčšej digitalizácie v železničnom sektore je Data Matrix Code (DMC), ktorý sa počas výrobného procesu umiestňuje na každé ložisko a umožňuje priebežné zaznamenávanie údajov o výrobku a prevádzke, ako aj informácií o údržbe. Vytvorí sa digitálne dvojča príslušného výrobku s priebežným komplexným súborom údajov počas jeho životnosti. Návštevníci stánku Schaeffler sa môžu presvedčiť o mnohých možnostiach a výhodách DMC, najmä pri výmene informácií medzi dodávateľmi komponentov, výrobcami vozidiel a prevádzkovateľmi.

„Sustainable“: Optimalizované obehové hospodárstvo pre udržateľnú prevádzku železnice
Pre spoločnosť Schaeffler znamená udržateľnosť nielen výrobu výrobkov a komponentov s dlhou životnosťou, ale aj úsporu surovín a cenných zdrojov vďaka repasovaniu ložísk podľa najvyšších štandardov kvality. Okrem toho 100 % návratový servis železničných ložísk od spoločnosti Schaeffler umožňuje prevádzkovateľom výrazne zlepšiť disponibilitu vlakov a maximalizovať životnosť. Spoločnosť Schaeffler so svojimi službami a technológiami spája nákladovú efektívnosť a ochranu klímy.

Okrem uvedených produktov a riešení predstaví spoločnosť Schaeffler na veľtrhu InnoTrans inovatívne projekty výskumu a vývoja, ktoré výrazne urýchlia digitalizáciu a zároveň zabezpečia väčšiu udržateľnosť v železničnom sektore.

Vydavateľ: Schaeffler Slovakia
Krajina vydania: Slovensko

Príslušné média

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestraße 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

sťahovanie

Tlačové správy

Balík (tlačová správa + média)

Zdielať stránku

Schaeffler applies cookies to secure an optimal use. With the further use of this website you accept the application of cookies. More Information

Akceptovať