Hľadaný výraz

Schaeffler zasahuje proti produktovému pirátstvu: Zničených desať ton falzifikátov valivých ložísk

Pressrelease Stage Image

22.03.2023 | Kysuce / Skalica

  • Falzifikáty valivých ložísk predstavujú nebezpečenstvo pre ľudí i stroje
  • Každý prípad falšovania bude stíhaný
  • Oceľ zo zničených falzifikátov sa zaraďuje do recyklačného cyklu

Spoločnosť Schaeffler, dodávateľ pre automobilový a ostatný priemysel s celosvetovou pôsobnosťou, pravidelne a dôsledne zasahuje proti falšovaným výrobkom. V súčasnosti spoločnosť nechala zničiť vo Schweinfurte približne 30 000 falzifikátov s celkovou hmotnosťou desať ton.

V areáli spoločnosti Riwald Recycling Franken GmbH v meste Schweinfurt-Sennfeld boli produkty v prvom kroku procesu likvidácie poškodené tak, aby sa znemožnilo ich ďalšie použitie. Šrot sa potom zlisuje a následne roztaví v oceliarni, a oceľ sa tak ako zdroj vracia do materiálového cyklu.

„Falzifikáty produktov predstavujú veľké bezpečnostné riziko pre ľudí a stroje,” hovorí Dr. Edgar Duschl, senior viceprezident pre duševné vlastníctvo spoločnosti Schaeffler. Valivé ložiská a podobné výrobky zohrávajú rozhodujúcu úlohu relevantnú pre bezpečnosť vo veľkom počte aplikácií – takmer všade, kde dochádza k akémukoľvek pohybu. Bezpečný a plynulý chod osobnej dopravy s vlakmi a autami závisí od spoľahlivých výrobkov Schaeffler rovnako ako prevádzka rôznych priemyselných zariadení.

Rozhodujúce sú bezpečnostné aspekty
Dr. Edgar Duschl vysvetľuje: „Chybné ložisko môže viesť k predčasným požiadavkám na údržbu, odstávke zariadenia a tým k obrovským nákladom pre prevádzkovateľa alebo dokonca spôsobiť náhle úplné zlyhanie či dokonca nehodu so zranením osôb.“

Pre spoločnosť Schaeffler sú preto bezpečnostné aspekty najdôležitejšou motiváciou v boji proti falšovaniu výrobkov. „Naši zákazníci by mali mať vždy možnosť spoľahnúť sa na najvyššie štandardy kvality, za ktorými spoločnosť Schaeffler vždy stála – dnes aj v budúcnosti,“ hovorí Dr. Edgar Duschl a dodáva, že je preto dôležité prešetriť každé podozrenie.

Každý prípad falšovania vždy rieši tím globálnej ochrany značky Schaeffler („Global Brand Protection“). „V prvom rade hrozia občianskoprávne žaloby o zastavenie konania, náhradu škody a vydanie falzifikátov na zničenie. Po druhé, existuje aj hrozba trestného stíhania, ktoré môže viesť k pokute alebo trestu odňatia slobody,” hovorí Dr. Edgar Duschl.

Autorizovaní distribútori a aplikácia „OriginCheck”
Falošné ložiská pochádzajú z celého sveta. Ak je distribútorovi alebo zákazníkovi ponúknutý podozrivý výrobok, napríklad od značiek INA, LuK alebo FAG, prvotné podozrenie je možné overiť priamo pomocou aplikácie Schaeffler „Origin Check“. Kód výrobku možno naskenovať smartfónom a porovnať ho s príslušnými identifikačnými číslami výrobkov Schaeffler. Fotografie podozrivých výrobkov možno tiež jednoducho zaslať tímu pre ochranu značky.

Spoločnosť Schaeffler má tiež medzinárodnú sieť autorizovaných predajcov. Tí sú uvedení na webovej stránke spoločnosti Schaeffler a zákazníci si môžu byť istí, že tam vždy nakúpia originálne výrobky. „Z nášho pohľadu je dôležité zvýšiť povedomie o tejto problematike u všetkých účastníkov zapojených do celého hodnotového reťazca, vrátane distribútorov, servisov a koncových zákazníkov,“ hovorí Martin Rügemer z tímu globálnej ochrany značky. Cestuje po celom svete, poskytuje poradenstvo distribútorom a robí školenia.

V prípade nájdenia falšovaných ložísk sú tieto na mieste zaistené a uchovávajú sa ako dôkazový materiál až do ukončenia prebiehajúcich konaní. Vo väčšine prípadov sa následne na mieste zlikvidujú. Falzifikáty, ktoré sa teraz ničia vo Schweinfurte, pochádzajú najmä z vyšetrovaní v Európe za posledného dva a pol roka.

Škody spôsobené nemeckým spoločnostiam produktovým pirátstvom odhaduje VDMA (Verband Deutscher Maschinen- und Anlagenbau e.V. - Nemecký strojársky zväz) približne na 6,4 miliardy eur ročne.


Bezpečnosť pomocou skenu: Aplikácia spoločnosti Schaeffler „OriginCheck“ je k dispozícii pre iOS a Android, stiahnuť si ju môžete na: www.schaeffler.com/apps

Tím ochrany značky môžete kontaktovať kedykoľvek emailom na adrese: piracy@schaeffler.com

Vydavateľ: Schaeffler Slovensko, spol. s r.o.
Krajina vydania: Slovensko

Príslušné média

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestraße 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

sťahovanie

Tlačové správy

Balík (tlačová správa + média)

Zdielať stránku

Schaeffler applies cookies to secure an optimal use. With the further use of this website you accept the application of cookies. More Information

Akceptovať