Hľadaný výraz

Schaeffler a H2 Green Steel zintenzívňujú spoluprácu

Pressrelease Stage Image
Schaeffler a H2 Green Steel zintenzívňujú svoju spoluprácu. Sprava: Klaus Rosenfeld, predseda predstavenstva Schaeffler AG, Henrik Henriksson, výkonný riaditeľ spoločnosti H2 Green Steel, a Andreas Schick, prevádzkový riaditeľ Schaeffler AG. Foto: Schaeffler (Daniel Karmann)

11.09.2023 | Kysuce/Skalica/Stockholm

  • Zvýšenie podielu na základnom imaní je popri strategickom technologickom partnerstve a dohode o odbere tretím pilierom spoločného podniku
  • Schaeffler zvyšuje majetkový podiel v spoločnosti H2 Green Steel na 100 miliónov eur
  • Používanie ocele vyrobenej spoločnosťou H2 Green Steel znižuje emisie CO₂ až o 95 % v porovnaní s konvenčnou oceľou
  • Zelená oceľ: kľúčový nástroj pre dekarbonizáciu dodávateľského reťazca

Schaeffler, spoločnosť so zameraním na technológiu pohybu, a švédsky startup H2 Green Steel zintenzívnia svoje úzke partnerstvo. Obe spoločnosti sa tak rozhodli v rámci nedávneho kola kapitálového financovania, v ktorom spoločnosť Schaeffler výrazne zvýšila svoju investíciu o ďalších 65 miliónov eur na celkových 100 miliónov eur. To je najväčšia investícia vlastného kapitálu, akú spoločnosť Schaeffler v svojej histórii vložila do menšinového podielu v inej spoločnosti. Ako strategický technologický partner spoločnosti H2 Green Steel poskytne Schaeffler svoje know-how pri vývoji nových výrobkov z ocele, ako je napríklad zelená e-oceľ pre elektromobilitu. Okrem toho budú obe spoločnosti spoločne vyvíjať nové aplikácie na využitie udržateľných riešení valivých ložísk vo výrobe. Cieľom je maximalizovať efektívnosť výroby prostredníctvom používania prvotriednych komponentov a integrovaných riešení monitorovania stavu. Obe spoločnosti budú tiež navzájom profitovať zo svojich odborných znalostí v oblasti digitalizácie a obehového hospodárstva.

„Dosiahnutie udržateľnosti v celom hodnotovom reťazci si vyžaduje spoluprácu silných partnerov, ktorí napredujú spoločne a s odhodlaním,“ povedal Klaus Rosenfeld, predseda predstavenstva Schaeffler AG. „Schaeffler aj H2 Green Steel sú priekopníkmi so skutočnou inovačnou silou a teraz tieto silné stránky ešte viac synergicky prepájame. Zvýšený kapitálový podiel a strategické technologické partnerstvo sú po dohode o odbere z roku 2021 ďalším dôsledným krokom pre ešte užšiu spoluprácu. Spoločne významne prispievame ku globálnej transformácii oceliarskeho priemyslu a znižovaniu emisií CO₂.“

Zelená oceľ: Kľúčový nástroj pre dekarbonizáciu

Spoločnosť Schaeffler sleduje hlavný cieľ, ktorým je úplná klimatická neutralita do roku 2040. Do roku 2030 chce spoločnosť dosiahnuť klimatickú neutralitu vo svojich vlastných výrobných procesoch (rozsah 1 a 2) a o 25 % znížiť emisie v dodávateľskom reťazci (rozsah 3 smerom nahor). Na dosiahnutie týchto ambicióznych klimatických cieľov sa spoločnosť Schaeffler systematicky zameriava na dekarbonizáciu svojich najdôležitejších materiálov, predovšetkým ocele. Každý pracovný deň spoločnosť spracuje oceľ v množstve Eiffelovej veže – čo je viac ako 7 000 ton. Výhodou ekologickej ocele nakupovanej od spoločnosti H2 Green Steel je, že má až o 95 % menej emisií CO₂ (rozsah 3) ako konvenčná oceľ vyrábaná cestou vysokej pece.

Andreas Schick, prevádzkový riaditeľ Schaeffler AG, vysvetlil: „Pre spoločnosť Schaeffler je oceľ rozhodujúcim nástrojom na dekarbonizáciu nášho dodávateľského reťazca. Vďaka partnerstvu so spoločnosťou H2 Green Steel sa tak výrazne priblížime k nášmu cieľu klimatickej neutrality. Sme hrdí na to, že sme prvým dodávateľom prvej úrovne na svete, ktorý spolupracuje s H2 Green Steel ako strategickým technologickým partnerom. Ide o udržateľnú, dlhodobú investíciu v rámci siete Schaeffler v tejto rozhodujúcej kategórii materiálov.“

Tu nájdete tlačové fotografie Klausa Rosenfelda a Andreasa Schicka:
www.schaeffler.com/en/group/executive-board

Vydavateľ: Schaeffler Slovakia
Krajina vydania: Slovensko

Príslušné média

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestraße 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

sťahovanie

Tlačové správy

Balík (tlačová správa + média)

Zdielať stránku

Schaeffler applies cookies to secure an optimal use. With the further use of this website you accept the application of cookies. More Information

Akceptovať